Plazey is

Plazey is een plezant stadsfestival dat 3 dagen duurt, maar waar 365 dagen aan gewerkt wordt. Het vindt plaats in het Elisabethpark in Koekelberg. Je kan er luisteren naar concerten, kijken naar dans- en circusvoorstellingen en je kan er meedoen met één van de vele workshops. Het wordt georganiseerd door twee gemeenschapscentra: PLAtoo & ZEYp.

GRATIS

Plazey is een gratis festival. We vinden het ontzettend belangrijk dat dat zo blijft. Geen tickets, geen bandjes – je komt zo lang of zo kort je wil.

Waarom vinden we dat belangrijk?

-Omdat we in de openbare ruimte mogen staan en omdat we vinden dat we die niet mogen ‘verkopen’.

-Omdat (hoge) ticketprijzen per definitie mensen uitsluiten. Elke drempel is er één te veel, dus halen we de financiële drempel alvast weg.

-Omdat vrije tijd, ontspanning en cultuur basisrechten zijn, die toegankelijk moeten zijn voor iedereen.

Plazey wordt gesubsidieerd door de gemeentes Ganshoren en Koekelberg, door de VGC, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Vlaamse Gemeenschap. Ook de (spelers van de) Nationale Loterij dragen bij.

TOEGANKELIJK

Plazey werkt aan toegankelijkheid. Dat betekent dat we nadenken hoe we ook mensen kunnen bereiken die vandaag de weg nog niet vinden. Omdat ze in een rolstoel niet makkelijk op het gras kunnen? Omdat ze onze website te moeilijk vinden? Omdat ze zich kwetsbaar voelen en niet alleen durven te komen?

We zetten een heel aantal vrijwilligers in om ondersteuning te bieden als dat nodig is, we werken aan zichtbare en onzichtbare drempels en we doen dat niet alleen. Hebben we je nog niet gebeld, maar heb jij ook aanbevelingen? Schrijf of bel ons op info@plazey.be of 02 412 00 50. Jouw stem is belangrijk voor ons.

IN DE OPENBARE RUIMTE

Plazey is dankbaar dat het enkele dagen per jaar de openbare ruimte mag intrekken. Omdat de openbare ruimte letterlijk van iedereen is, probeert het ook zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de samenstelling van het programma. Heb jij zin om mee na te denken of je stem te laten horen? Dat kan altijd. Schrijf naar info@plazey.be of bel naar 02 412 00 50.

PLA(ze)Y!

Naast alles is Plazey vooral één groot feest. Want wat is er plezanter dan samen zingen, dansen, lachen en vieren. Er zijn goeie concerten, lekker eten en spannende voorstellingen. Kom en vier met ons mee.

Een samenwerking van